Держдума РФ розгляне заборону VPN-сервісів

Держдума РФ розгляне заборону VPN-сервісів

Роскомнадзор» ще не стикався з блокуванням такого масштабу

Держдума в зв'язку з блокуванням месенджера Telegram проаналізує необхідність законодавчо заборонити використання VPN-сервісів.

Про це повідомляє РІА «Новини»

«Роскомнадзор» ще не стикався з блокуванням такого масштабу. Зараз ми подивимося, чи буде потрібно прийняття додатково законодавчих заходів, щоб заборонити використання VPN-сервісів, відповідно, будемо думати, як це зробити», — заявив заступник голови думського комітету з інформаційно політиці Володимир Крупенніков.

Нагадаємо, ухвалою судді Таганського районного суду Юлії Смоліної постановлено заблокувати месенджер Telegram на території Російської Федерації.

Засновник Telegram Павло Дуров пообіцяв використовувати вбудовані методиобходу блокувань, які не вимагають дій від користувачів». Крім того, він закликав не видаляти і не перевстановлювати програму, своєчасно завантажуючи оновлення в AppStore та Google Play.

Юристи Telegram заявили про намір оскаржити рішення суду про блокування месенджера.

Напередодні Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Пізніше творець Telegram пообіцяв, що не віддасть ФСБ ключі від шифрування.

2 квітня месенджер Telegram повідомив Роскомнагляду Росії про неможливість виконати вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів.

6 квітня Роскомнагляд подав позов про блокування месенджера Telegram.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: