Юристи Telegram оскаржать заборону месенджера у Росії

Юристи Telegram оскаржать заборону месенджера у Росії

Юристи Павла Дурова будуть оскаржувати рішення суду про заборону Telegram

Юристи Telegram заявили про намір оскаржити рішення Таганського суду Москви про блокування месенджера. Про це заявив представник Міжнародної правозахисної групи «Агора» Дмитро Колбасин у коментарі виданню «Газета.Ru»

«Адвокати Міжнародної Агори не могли брати участьв цьому фарсі сьогодні. Зараз нам важливо отримати сьогоднішнє рішення суду, вивчити його і, звичайно, наші адвокати планують його оскаржити», - заявив він.

Раніше, Суддя Таганського суду Москви Юлія Смоліна задовольнила позов Роскомнадзора і постановила заблокувати месенджер Telegram на території Росії. 

Нагадаємо, Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Пізніше творець Telegram пообіцяв, що не віддасть ФСБ ключі від шифрування.

2 квітня месенджер Telegram повідомив Роскомнагляду Росії про неможливість виконати вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів.

6 квітня Роскомнагляд подав позов про блокування месенджера Telegram.

Довідка: Telegram - безкоштовний месенджер для смартфонів, що дозволяє обмінюватися текстом і файлами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: