Telegram відповів на вимоги ФСБ Росії

Telegram відповів на вимоги ФСБ Росії

Соцмережа не може розкрити листування користувачів правоохоронцям

Месенджер Telegram повідомив Роскомнагляду Росії про неможливість виконати вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів. Про це повідомив у своєму Telegram каналі Павло Чиков, керівник міжнародної правозахисної групи «Агора», яка представляє месенджер у судах.

«20 березня Роскомнадзор повідомив месенджер про невиконання вимоги передати ключі шифрування ФСБ і поставив дедлайн 15 днів. Вони закінчуються 4 квітня, тобто післязавтра. Telegram прийняв рішення знову роз'яснити чиновникам, що зазначені вимоги в принципі нездійсненні», - написав він.

У відповіді месенджера зазначається: «Telegram надає користувачам можливість використовувати два види обміну повідомленнями – «хмарні чати» і «секретні чати». Повідомлення, надіслані через «секретні чати» , ніколи не зберігаються на серверах Telegram. Листування користувачів «хмарних чатів» зберігається в зашифрованому вигляді, розподіляється між різними підсистемами і ніколи не зберігається в одному місці».

Месенджер пояснює, що при створенні «секретного чату» використовується «асиметричне шифрування і алгоритм Діффі – Хеллмана», при якому з двох створених частин ключа одна ніколи не покидає користувацького пристрою і не передається по каналах зв'язку».

«Таким чином, адміністратор сервісу в існуючій архітектурі ні за яких умов не має доступу до інформації, що дає можливість декодування прийнятих, переданих, що доставляються і (або) оброблюваних з його допомогою електронних повідомлень», - йдеться у відповіді Telegram.

Нагадаємо, Роскомнагляд повідомив керівництву Telegram про необхідність виконати вимоги закону і надати ФСБ ключі шифрування. Компанія повинна зробити це протягом 15 днів.

Раніше повідомлялося, що користувачі Telegram попросили суд визнати незаконними дії ФСБ, які вимагають від керівництва надавати ключі для розшифровки повідомлень.

Пізніше творець Telegram пообіцяв, що не віддасть ФСБ ключі від шифрування.

Довідка:Telegram - безкоштовний месенджер для смартфонів, що дозволяє обмінюватися текстом і файлами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: