Держсекретарю США незручно на своїй посаді - ЗМІ

Держсекретарю США незручно на своїй посаді - ЗМІ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон

Рексу Тіллерсону не просто працювати як із президентом Дональдом Трампом, так і відповідно до неформальних правил дипвідомства США

Люди із Білого дому, які безпосередньо працюють із Рексом Тіллерсоном, говорять, що Дональд Трамп і низка інших посадовців незадоволені стилем роботи державного секретаря. Їм не подобається те, що він більше стриманий, ніж президент. і тим самим створюється враження, що держсекретар неактивно долучається до обговорення нагальних проблем.

Окрім того у Рекса Тіллерсона у процесі роботи в якості очільника Державного департаменту виникли власні проблеми – перш за все пристосування до особливостей роботи на новій посаді, пише The Associated Press.

Так, йому не подобається занадто велика увага ЗМІ, а також те, що він не може віддавати накази так само, як це міг робити, будучи керівником Exxon Mobile.

Як повідомлялося, помічники Дональда Трампа розраховували, що 4 жовтня Рекс Тіллерсон під час своєї промови подасть у відставку. Все це відбувається на фоні повідомлення каналу NBC News про те, що державний секретар США назвав президента країни «виродком» після однієї із нарад у Пентагоні.

Але Тіллерсон заявив, що ніколи не розглядав можливість відставки.

Крім того, ЗМІ повідомили, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, державний секретар Рекс Тіллерсон і міністр фінансів Стівен Мнучін домовилися, що відповіддю на звільнення Білим домом одного із них стане звільнення за власним бажанням інших двох.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: