До цькування в. о. міністра Супрун долучилися судді (Документ)

До цькування в. о. міністра Супрун долучилися судді (Документ)
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

Ще один суддя Окружного адмінсуду Києва написав звернення до Вищої ради правосуддя

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсірій звернувся до голови Вищої ради правосуддя з прохання вжити заходів і не допустити свавільних та протиправних дій з боку в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на текст звернення судді, датований 21 січням.

Арсірій пояснив, що 10 січня 2019 року ухвалив рішення про забезпечення позову в адмінсправі, де Міністерство охорони здоров’я є третьою особою. Таким чином, суд задовольнив заяву екс-ректора Національного Одеського медичного університету Валерія Запорожана. 

Натомість в. о. міністра Уляна Супрун вважає, що згадане судове рішення забороняє вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб щодо одеського медвишу.

«Суддя Руслан Арсірій має репутацію рятівника сумнівних осіб завдяки сумнівним рішенням. Понад 25 звільнених під час атестації міліціонерів були поновлені завдяки Арсірію. Він також скасував висновок про те, що екс-голова Обухівського районного суду Степанова підлягає люстрації. Ця суддя виносила рішення щодо учасників Майдану і прокуратура вже оголосила їй підозру у винесенні завідомо неправосудних рішень. Він володіє маєтком у Козині, який йому придбала мама (яка все життя пропрацювала медиком у Донецьку), а його син у 2014 році поступив до державного технічного університету міста Ульянівськ Російської Федерації», - так у «Фейсбуці» 16 січня відреагувала пані Супрун.

Суддя Руслан Арсірій. Фото з відкритих джерелСуддя Руслан Арсірій. Фото з відкритих джерел

Член уряду вважає, що система окружних адміністративних судів, «архітектором якої свого часу був Медведчук, активно використовується проти розвитку медичної освіти в Україні й медицини взагалі».

За умови існування таких судів та таких рішень, український лікар ніколи не зможе розраховувати на офіційну інтернатуру в Німеччині та ніколи не зможе офіційно заробляти суми відповідні заробітним платам лікарів на Заході, додала Супрун.

Суддя Руслан Арсірій вважає цей допис в. о. міністра тиском на суд, і таким, що містить надумані твердження і ставить під сумнів раніше ухвалені судові рішення.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

«Дії в. о. міністра охорони здоров’я свідчать про пряме незаконне втручання суб’єкта владних повноважень у процес здійснення судочинства, що порушує принцип незалежності здійснення правосуддя», - заявив служитель Феміди.

Нагадаємо, що суддівську кар’єру Руслан Арсірій розпочав 2001 року з призначення на посаду судді Господарського суду Донецької області. З 2007 року суддю Арсірія призначили безстроково на посаду судді Окружного адміністративного суду Києва.
Як повідомляв «Главком», 28 грудня заступник голови окружного адміністративного суду Києва Євгеній Аблов побачив у дописі на фейсбук-сторінці в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун втручання у процес судочинства і попросив захисту у Вищої ради правосуддя.

«Уляна Супрун у своєму дописі погрожує мені зверненням до Нацполіції зі скаргою, тобто фактично кримінальною відповідальністю, що може мати місце за наслідком здійснення відповідного кримінального провадження», - вважає суддя Аблов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: