Додаток «Дія» зливає дані? Розрекламований електронний сервіс спростовує скандальну інформацію

Додаток «Дія» зливає дані? Розрекламований електронний сервіс спростовує скандальну інформацію
«Дія» заявила про непричетність до зливу баз даних

СБУ розпочала слідчі дії щодо роботи Telegram-боту, який злив дані 26 млн водіїв

Мобільний додаток «Дія» Міністерства цифрової трансформації України заперечує свою причетність до зливу інформації про своїх клієнтів.

«Вчора телеграм-бот злив базу даних з 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна «Дія» — безпідставні», - йдеться у повідомленні електронного сервісу.

У додатку пояснили, чому це неможливо навіть теоретично.

  • Дія не має бази даних і не накопичує таку інформацію.
  • Обсяги інформації, доступної у боті, в десятки, а то й сотні разів, перебільшує ту, з якою працює Дія.
  • Аналіз боту свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в Даркнеті. Йдеться про базу Приватбанку, а також інших приватних баз даних. Наприклад, в боті доступні паролі «Вконтакте», Linkedin.

У «Дії» повідомили, що Службою безпеки України розпочаті слідчі дії щодо роботи телеграм-боту та доступних в ньому персональних даних.

Ситуацію, що склалася, прокоментував й міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. Він також підтвердив непричетність «Дії» до зливу та старт слідчих дій СБУ.

Нещодавно почали поширюватися чутки, нібито мобільний застосунок «Дія» може бути причетним до масштабного зливу баз даних із 26 млн водійських посвідчень. Крім того правозахисники заявили, що «Дія» порушує права громадян

Бренд і концепцію застосунку «Дія» представили 27 вересня 2019 року в Києві. У грудні 2019 року тестовий доступ для застосунку відкрили п'яти тисячам користувачів, які подали заявки. Додаток можна безкоштовно звантажити в App Store і Play Market.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: