Другий етап обміну полоненими передбачає звільнення затриманих у РФ кримських татар, - Зеленський

Другий етап обміну полоненими передбачає звільнення затриманих у РФ кримських татар, - Зеленський
Зустріч бранців Кремля в аеропорту «Бориспіль»
Фото: president.gov.ua

Президент: Я думаю, що над другим етапом ми будемо серйозно працювати і повернемо вже всіх

Президент Володимир Зеленський заявляє, що другий етап обміну полоненими передбачає звільнення затриманих в Росії кримських татар. Про це він сказав журналістам.

«Це (звільнення кримських татар, - ред.) - другий етап... Я думаю, що над другим етапом ми будемо серйозно працювати і повернемо вже всіх», - заявив він.

Зеленський зауважив, що обмін полоненими - це перший етап реалізації домовленостей між президентами Росії та України.

Зазначимо, що 18 вересня в Мінську контактна група може обговорити можливий обмін полоненими між Україною і бойовиками на Донбасі. Зокрема, повідомляється, що під час зустрічі контактної групи в Мінську можуть прийняти рішення про обмін у форматі «200 на 70». Також буде обговорюватися питання остаточного розведення сил і засобів у зонах на лінії зіткнення в Петровському і Золотому.

Як повідомлялось, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Тим часом до Москви прибуло 35 осіб: 32 чоловіки і три жінки.

Зеленський зазначив, що обмін полоненими відбувся без зміни попередніх домовленостей з президентом Росії Володимиром Путіним. Він уточнив, що 7 серпня домовився з Путіним про обмін полоненими. «Президент Зеленський і Президент Путін зробили все, що пообіцяли, не змінюючи по ходу наших домовленостей», - заявив він.

Глава держави зауважив, що «певні люди заважали обміну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: