ДСНС повідомила свіжі дані про ситуацію на 6-му арсеналі Міноборони

ДСНС повідомила свіжі дані про ситуацію на 6-му арсеналі Міноборони
Фото: Dronarium Україна

«Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано», - повідомили рятувальники

Станом на 7 годину 11 жовтня інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилась.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано», - підкреслюється у повідомленні.

Зазначається, що пожежною авіацією ДСНС забезпечено гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу, літаками Ан-32П з початку робіт здійснено 21 скид води (168 тонн).

Пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС здійснюється заправка водою пожежних танків Міноборони.

«Відповідно до затвердженого прем’єр-міністром Плану, піротехнічні підрозділи ДСНС приступили до очищення 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу. Роботи проводилися в населених пунктах Ічня, Дружба, Августівка та Гмирянка. Забезпечено реагування на 91 випадок виявлення населенням підозрілих предметів, вилучено 432 боєприпаси», - заявили в ДСНС.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території 6-го арсеналу біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: