Два українські верифікатори спостерігатимуть за навчаннями РФ у Білорусі

Два українські верифікатори спостерігатимуть за навчаннями РФ у Білорусі

Для спостереження за ходом військових навчань «Захід 2017» в Білорусі Генштаб ЗСУ направить двох українських верифікаторів

Для спостереження за навчаннями «Захід-2017» до Білорусі відбудуть два українські верифікатори. Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

«Українська сторона підтверджує факт запрошення представників України для спостереження за ходом військових навчань «Захід 2017», які мають відбутися на території республіки Білорусь за участю військ Російської Федерації. Як повідомляє Управління верифікації Генерального штабу ЗС України, на запрошення білоруської сторони в період з 16 по 20 вересня за ходом навчань спостерігатимуть два українські верифікатори»,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки Україна отримала від Республіки Білорусь офіційне запрошення до участі двох представників ЗСУ у спостереженні за військовою діяльністю під час проведення етапу практичних дій військ (сил) у рамках Спільного стратегічного навчання «Захід–2017» на території Білорусі у період 16–20 вересня 2017 року.

Окрім України, запрошення до спостереження за навчаннями «Захід-2017» отримали Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція та Естонія.

Як повідомлялося раніше, міністерство оборони Білорусі запросило представників України та ще шести держав направити спостерігачів на російсько-білоруські навчання «Захід-2017».

Нагадаємо, підготовчі навчання до вересневих маневрів почалися 21 серпня, самі навчання «Захід-2017» пройдуть 14-20 вересня.

Як повідомлялося, секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Росія може створити ударні групи для вторгнення в Україну.

Також Турчинов стверджує, що реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ «Захід-2017» оцінюється у 230-240 тис. осіб, що у понад 10 разів перевищує офіційно заявлену.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: