Екс-глава МЗС: Безвіз дістанеться Україні в такій спотвореній формі, що легше буде отримати візу

Екс-глава МЗС: Безвіз дістанеться Україні в такій спотвореній формі, що легше буде отримати візу

Кожара підозрює, у Міністерстві юстиції Німеччини можуть сказати, що не готові надавати безвізовий режим для України

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара сумнівається, що Україна найближчим часом отримає безвізовий режим із ЄС. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Ми маємо план дій щодо безвізового режиму, в якому немає автоматизму. Коли наші сусіди (весь Вишеград і 10 нових членів ЄС) підписували ті ж документи, то в плані було зазначено: по виконанню плану візовий режим вступає автоматично з рішенням Європейської комісії, тобто уряду Європейського Союзу. У нас інша процедура. Для нас це питання політичне. Європарламент вже фактично вдруге буде давати добро. Єврокомісари є політичними функціонерами. Рада ЄС – колективний орган, який працює консенсусом. На сьогоднішній день єдності серед європейських країн немає. Сигнали ми бачимо: це і ситуація у Великій Британії, і референдум у Нідерландах. Тому якщо не Нідерланди, то Греція, якщо не Греція, то Чехія, якщо не Чехія, то Кіпр, як не Кіпр - так Мальта скажуть «ні». Більше того, у мене є підозра, що у Міністерстві юстиції Німеччини можуть сказати, що не готові надавати безвізовий режим для України», - поділився своїми думками Кожара.
Крім того, він вважає, що, якщо навіть ЄС і надасть Україні безвізовий режим, то він «дістанеться Україні в такій спотвореній формі, що для наших громадян легше буде йти у посольство й отримувати багаторазову візу».
«В ситуації, у якій сьогодні перебуває Україна - із війною, із жебракуванням, - інакше неможливо», - переконаний Кожара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: