Інтерв'ю спровокувало скандал: посол України у Фінляндії вимагає вибачень у екс-міністра Кожари

Інтерв'ю спровокувало скандал: посол України у Фінляндії вимагає вибачень у екс-міністра Кожари

Дипломат Андрій Олефіров відреагував на інтерв’ю «Главкома» із колишнім міністром закордонних справ

Напередодні звільнення з посади очільника МЗС колишній регіонал Леонід Кожара не перебував на робочому місці тому, що кілька діб провів в Адміністрації президента. Так екс-міністр відповів на запитання «Главкому» щодо того, чому в фінальній стадії Майдану, в найзапекліший для країни період, він не був присутнім у відомстві.

«Мене не було не весь тиждень, а три дні. Я сидів в Адміністрації президента, там велись переговори щодо угоди між опозицією і президентом. До речі, міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штанмайєра теж не було в його міністерстві, а міністра Радослава Сікорського не було у Польщі. Бо вони теж сиділи дві ночі і три дні там, ночували на стільчиках на Банковій. Шкода, про це не всі пам’ятають. Я, коли вже треба було замінити сорочку, звідти просто вискочив до МЗС, перевдягнувся і повернувся назад. Але коли Рада голосувала, я вже був на робочому місці. Та от Олефірова тоді вже не було. Я нікуди не ховався. Весь час був там, де того вимагав закон і керівництво держави», - зазначив він.

Колишній заступник Кожари на посаді голови МЗС, нині посол України у Фінляндії Андрій Олефіров відреагував на заяву свого колишнього шефа.

«Тут один добродій пише, що мене «не було». Дивно, чому тоді я, а не він писав ось це?!», - зазначив він на своїй сторінці в Фейсбуці, оприлюднивши власноруч підписаний лист голові Верховної Ради (на той момент Олександру Турчинову) щодо забезпечення функціонування МЗС, від 22 лютого 2014 року.

qegt

«Від інтелігентної людини чекав би вибачення. Але, думаю, не варто...», - додав дипломат.

Нагадаємо, що в інтерв’ю «Главкому» ще в серпні минулого року Андрій Олефіров під час «реконструкції» подій в МЗС під час Майдану говорив наступне: «Пам’ятаю день 22 лютого 2014 року, коли в неділю засідала Верховна Рада, коли Олександра Турчинова обрали головою ВР, а потім в.о. президента. Я весь тиждень до того ночував в МЗС. Кожари не було. Я, як керівник апарату, відповідав за будинок, я евакуював людей. Десь тиждень ніхто не ходив на роботу, я був один з охоронцями. Ми виходили, розмовляли з майданівцями, відкрили наш шлагбаум, вони там паркувалися, разом чай пили. І от 22-го числа я так само був на роботі і почув по телебаченню, що Турчинов кличе: хто там залишився – заступники, міністри, хто є – з попередньої влади, не лякайтесь, ніхто вас не буде чіпати, приходьте сюди, буду давати інструкції. Спочатку мені зателефонував Кожара і сказав: їдьте, будете представляти МЗС. Я кажу: хто таку команду давав? Він мені каже: я таку команду даю. Я: добре, я і так вже збирався, тому що по телебаченню побачив. Але, коли я вже приїхав, вже був всередині, він мені зателефонував і сказав: мені депутати наші кажуть, що туди неможна ходити, там дуже небезпечно, я відміняю свою команду. Я відповів: дякую вам велике, до побачення. З тих пір я його не бачив і з ним не розмовляв».

Позицію Кожари читайте в його інтерв’ю «Главкому», опублікованому сьогодні – «Безвіз дістанеться Україні в такій спотвореній формі, що легше буде отримати візу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: