Екс-глава УАПЦ Макарій відмовився від звання почесний громадянин Львова через Філарета

Екс-глава УАПЦ Макарій відмовився від звання почесний громадянин Львова через Філарета
Колишній голова Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій

Макарій обурився, що Філарет «ігнорує рішення Вселенської Патріархії»

Колишній голова Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) митрополит Макарій відмовився від пропозиції мера Львова Андрія Садового отримати звання почесного громадянина через митрополита Філарета. 

Про це повідомляється на сайті Львівської єпархії УАПЦ.

«Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви, відмовляється від пропозиції мера Львова щодо отримання звання почесного громадяна Львова разом із митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріархії», - йдеться у заяві.  

У єпархії нагадали, що 6 січня у Стамбулі, де Вселенський Патріярх Варфоломій вручив Томос для Православної церкви в Україні колишні глави УАПЦ та УПЦ КП митрополит Макарій та митрополит Філарет не були присутні. 

«Митрополит Макарій пояснив свою відсутність у Константинополі через непокору колишнього патріарха УПЦ КП, а сьогодні митрополита ПЦУ Філарета, який не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією митрополичий устрій Православної церкви в Україні. Саме небажання зняти патріарший куколь і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня у Константинополі», - йдеться у повідомленні.

Мер Львова Андрій Садовий вже висловив жаль у Facebook з приводу «суперечностей серед вищого православного духовенства» і зазначив, що його пропозиція залишається в силі.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий ініціював надання статусу почесних громадян Львова предстоятелям колишніх Української православної церкви Київського патріархату Філарету та Української автокефальної православної церкви Макарію.

8 січня президент Петро Порошенко присвоїв Філарету звання Героя України.

До слова, через два дні Порошенко отримав від Філарета орден Андрія Первозванного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: