Екс-президента Бразилії засудили за корупцію

Екс-президента Бразилії засудили за корупцію

Колишній президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва

Підсудний може залишатися на свободі, поки обвинувальний вирок не буде підтверджено судом другої інстанції

Колишнього президента Бразилії Луїса Інасіо Лула да Сілву, який керував країною з 2003 до 2011 року, засудили до дев'яти з половиною років тюремного ув'язнення.

Як повідомляє Reuters, суддя Серхіо Моро визнав Лулу винним в отриманні хабарів від інжинірингової фірми OAS SA на загальну суму 1,2 мільйони доларів.

Прокурори заявили, що компанія передала розкішну квартиру для Лули за його допомогу в отриманні контрактів з державною нафтовою компанією Petroleo Brasileiro.

Суд обрав міру покарання у вигляді дев’яти з половиною років позбавлення волі для Лулу. Однак, згідно бразильського законодавства, підсудний може залишатися на свободі, поки обвинувальний вирок не буде підтверджено судом другої інстанції. Розгляд апеляції може зайняти кілька місяців. 

Зазначимо, що Лула є фігурантом декількох корупційних справ. Сам він відкидає усі звинувачення. 

71-річний Луїс Інасіо Лула да Сілву став президентом в 2003 році і виконував обов'язки глави держави до 2011 року. У 2016 році його звинуватили у відмиванні грошей. Після цього Да Сілва спробував влаштуватися в уряд, що гарантувало б йому недоторканність. Суд заборонив брати його на роботу.

27 червня головний федеральний прокурор Бразилії Родріго Жанот висунув звинувачення проти президента країни Мішела Темера в отриманні хабара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: