Експерти встановили причину масового отруєння дітей у таборі на Запоріжжі

Експерти встановили причину масового отруєння дітей у таборі на Запоріжжі

Люди, які контактували із хворими, перебувають під медичним наглядом

Причиною отруєння дітей у закладі оздоровлення та відпочинку «Маяк», що на Запоріжжі, стала кишкова паличка. Про це повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби, пише УНН

У службі нагадали, що 15 червня поточного року до регіонального управління Держпродспоживслужби із скаргами на погіршення стану здоров’я звернулося 62 дитини та 5 дорослих осіб. Усі скаржники на той момент відпочивали у таборі «Маяк» (с. Вільно-Андріївка).

У той же день медпрацівники оглянули всіх відпочиваючих оздоровчого закладу, включно із обслуговуючим персоналом. Стан оглянутих був оцінений як легкий та такий, що не потребує госпіталізації, додали у Держпродспоживслужбі.

«У таборі запроваджені протиепідемічні обмежувальні заходи. Люди, які контактували із хворими, перебувають під медичним наглядом, в закладі на постійній основі працює 2 лікаря та 5 медичних сестер», - розповіли у службі.

Разом з цим, спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області вирішили провести розслідування випадків масового звернення дітей табору за медичною допомогою.

«За результатами лабораторних досліджень, проведених випробувальним центром Запорізької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, у 3-х змивах з об’єктів навколишнього середовища та 8 пробах готових страв виділено бактерії групи кишкової палички», - розповіли у Держпродспоживслужбі, додавши, що пропозиції щодо усунення виявлених порушень скеровані на адресу директора дитячого табору.

«Про ситуацію, що склалася, поінформовано Головне управління Національної поліції в Запорізькій області, заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації, директора Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації. Проведення протиепідемічних заходів триває», - резюмували у Держпродспоживслужбі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: