Ердоган і Путін проводять зустріч у Санкт-Петербурзі

Ердоган і Путін проводять зустріч у Санкт-Петербурзі

Після офіційних переговорів президенти Туреччини та Росії проведуть спільну прес-конференцію

Президент РФ Володимир Путін і його турецький колега Реджеп Таїп Ердоган розпочали зустріч у Санкт-Петербурзі після кількамісячної напруженості у стосунках між країнами через збитий турецькими ВПС російський літак. Про це повідомив у своєму мікроблозі у Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов.

«Почалася зустріч Путіна і Ердогана», - повідомив він.

З його слів, Путін, звертаючись до Ердогана, сказав: «Ваш візит каже, що ми всі хочемо відновлення відносин заради блага народів Росії і Туреччини... Знаю, що був одним з перших, хто подзвонив вам після спроби перевороту. Ми проти будь-яких антіконституційних дій».

Лідери двох країн спочатку проведуть зустріч у Костянтинівському палаці в Стрельні у вузькому складі, потім відбудуться переговори за участю делегацій. Після цього запланована спільна прес-конференція президентів Росії і Туреччини. На завершення петербурзького саміту голів держав зустрінуться з представниками російського та турецького бізнесу.

За словами помічника президента РФ Юрія Ушакова, лідери Росії і Туреччини на зустрічі в Санкт-Петербурзі обговорять, зокрема, питання скасування російського продембарго на турецькі продукти, відновлення чартерного авіасполучення, проект газопроводу «Турецький потік», сирійське врегулювання, боротьбу з тероризмом та інші теми. Зокрема, за його словами, на переговорах може обговорюватися і тема компенсації за збитий Су-24.

Загалом у Кремлі назвали пріоритетом сьогоднішніх переговорів «встановлення нормального рівня двостороннього співробітництва в політичній, торговельно-економічній, енергетичній та інших сферах».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: