Ердоган заявив про розчарування у відносинах з Обамою та Путіним

Ердоган заявив про розчарування у відносинах з Обамою та Путіним

Однією з найбільших проблем є підтримка США сирійських курдів із Загонів народної оборони (YPG)

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що розчарувався відносинами з президентами США та РФ Бараком Обамою та Володимиром Путіним. Про це повідомляє Daily Sabah

«У нас були великі сподівання, коли Обама здійснив свій перший візит на посаді президента до Туреччини», - зауважив Ердоган.

«На жаль, наші очікування не виправдалися. Наприклад, в економічній сфері наші зв'язки знизилися замість того, щоб покращуватися. Наші очікування у зовнішній політиці також не здійснилися», - сказав він.

«Ми не змогли показати сильної спільної присутності на території Сирії та Іраку», - наголосив президент Туреччини.

Він також зауважив, що однією з найбільших проблем є підтримка США сирійських курдів із Загонів народної оборони (YPG). Як відомо, Анкара вважає YPG терористами, звинувативши їх у здійсненні атак на території Туреччини і називаючи сирійським осередком Робочої партії Курдистану, яка бореться проти турецької держави протягом трьох десятиліть.

Ердоган також висловив розчарування погіршенням стосунків з президентом РФ Володимиром Путіним. «Наша дружба з Путіним піднесла взаємини (РФ та Туреччини) на дуже високий рівень», - сказав він, додавши, що ситуація повністю змінилася після того, як був збитий російський літак в листопаді 2015 року. «Сподіваюся, що відносини скоро налагодяться і ми повернемося в ті давні часи ще більш сильними», - сказав Ердоган.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: