Ейфелева вежа погасить вогні в пам'ять про жертв стрілянини в Піттсбурзі

Ейфелева вежа погасить вогні в пам'ять про жертв стрілянини в Піттсбурзі

Мер Парижа висловила повну підтримку єврейській громаді

Мер Парижа Анн Ідальго повідомила, що освітлення Ейфелевої вежі буде погашено опівночі на понеділок, 29 жовтня, в пам'ять про жертв стрілянини в синагозі в американському Піттсбурзі.

Про це Ідальго написала в своєму Twitter.

Як правило, яскраве освітлення на головній визначній пам'ятці Франції горить до 01.00 за місцевим часом.

«У зв'язку з нападом, який нещодавно трапився в синагозі, я висловлюю повну підтримку єврейській громаді і всім жителям Піттсбурга в цілому. Я також хочу висловити свою солідарність з мером Піттсбурга Біллом Педуто, який є моїм другом. Париж і парижани підтримують вас в цей важкий час», - написала Ідальго.

У суботу вранці чоловік, озброєний штурмовою гвинтівкою і двома пістолетами увійшов у синагогу «Древо життя» і відкрив вогонь по її відвідувачам. За повідомленнями місцевих ЗМІ, стрілець викрикував антисемітські гасла.

Стрілець забарикадувався в будівлі синагоги, намагаючись відстрілюватися від поліції. У результаті він був поранений і здався.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалим під час стрілянини у синагозі в місті Піттсбург, штат Пенсільванія, США.

Роберту Бауерсу, який влаштував стрілянину в синагозі Піттсбурга (штат Пенсильванія), висунули звинувачення за 29 кримінальними статтями федерального законодавства. За інформацією CBS, йому може загрожувати смертна кара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: