Фігурант смертельної ДТП в Харкові Дронов уперше дав свідчення у суді

Фігурант смертельної ДТП в Харкові Дронов уперше дав свідчення у суді
Геннадій Дронов уперше дав свідчення в суді 
Фото: Громадське.Харків

Я не визнаю свою юридичну провину, але я винен як людина - заявив Дронов

Один з фігурантів справи про смертельну ДТП в Харкові, унаслідок якої загинули шестеро людей і п’ятеро постраждали, уперше дав свідчення в суді. Геннадій Дронов читав промову з листа, вибачився перед родичами постраждалих та розплакався, повідомляє «Громадське.Харків».

«Хочу, щоб всі мене зрозуміли правильно. Факт, що я не визнаю свою провину в цій трагедії, не може бути обтяжуючою обставиною. На моєму місці міг опинитися будь-хто з водіїв, які проїжджають це перехрестя. Я не визнаю свою юридичну провину, але я винен як людина. У тисячний, мільйонний раз я пошкодував про те, що їхав в той вечір на тому перехресті, і народився, щоб стати учасником цієї трагедії», — сказав він.

Увечері 18 жовтня в центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської і провулку Мечникова зіткнулися дві автівки. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна дівчина Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де на зелене світло чекали пішоходи.

Головною підозрюваною у скоєнні ДТП поліція назвала Зайцеву, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також суд узяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова: він був за кермом Volkswagen. Начальник відділу харківського управління поліції Олександр Розумників заявив, що клопотання про арешт Дронова обґрунтовано тим, що експертиза підтвердила порушення ним правил дорожнього руху: він почав рух на жовте світло.

18 вересня суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову.

Раніше повідомлялося, що в автошколі, де навчалася Зайцева, провели обшуки, вилучивши документацію за період її навчання – жовтень-листопад 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: