В Україні ліквідують ще два банки

В Україні ліквідують ще два банки
В Україні ліквідують ще два банки

Фонд гарантування вкладів завершив виплати гарантованого відшкодування вкладникам «Профін Банку» та «Укрбізнесбанку»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав документи для державної реєстрації припинення ПАТ «Профін Банк» як юридичної особи та ПАТ «Укрбізнесбанк».

Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Відповідно до частини сьомої статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд гарантування завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подання документів для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про ліквідацію банку як юридичної особи.

21 квітня 2020 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Профін Банк» повністю завершені.

В рамках виплати гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ «Профін Банк» отримано 36,7 млн грн, що становить 94,5% від загальної гарантованої суми.

23 квітня 2020 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам Укрбізнесбанку завершені.

В рамках виплати гарантованого відшкодування вкладниками банку отримано 80,5 млн грн, що становить 77,6% від загального гарантованої суми.

«Профін Банк» був створений у 1989 році. Національний банк України ухвалив рішення про ліквідацію «Профін Банку» в 2015 році.

НБУ в 2015 році прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Укрбізнесбанк».

До слова, за березень сума вкладів фізосіб, які шукають можливості вберегти свої гроші під час кризи, у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів зросла на 25 млрд грн (до 520,34 млрд грн). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: