Foreign Policy: Трамп, судячи з усього, більш справжній Путін, ніж сам Путін

Foreign Policy: Трамп, судячи з усього, більш справжній Путін, ніж сам Путін
Дональд Трамп та Володимир Путін

Непослідовна і мінлива риторика Трампа, ймовірно, позначиться на РФ і сприятиме погіршенню ситуації біля її кордонів

Ключова для Кремля проблема, пов'язана з перебуванням Дональда Трампа на посаді президента США, – його непередбачуваність, пише американське видання Foreign Policy.

«Трамп – це людина, яка не має зовнішньополітичного досвіду, за яким можна було б дізнатися, чого варті його слова і якими є його інтереси. Він також не відзначається послідовністю та не дотримується певної ідеології. Ним рухає елементарне, неприкрите марнославство і настільки ж неприкритий національний егоїзм», – ідеться у статті.

Іншими словами, Трамп уособлює саме ті якості, які подобаються Путіну. Суворий господар Кремля, який ще з дитинства був спокійним і серйозним і в якому професійні навички оперативника КДБ і пристрасть до бойових мистецтв підкреслюють дисципліну і самоконтроль, навчився поводитися як мачо, як людина непередбачувана і готова йти на ризик. «Він звик розраховувати на те, що Захід відіграє роль відповідального дорослого, який робитиме все можливе, щоб уникнути конфронтації і запобігти конфлікту. Однак Трамп, судячи з усього, – більш справжній Путін, ніж сам Путін», – наголошує видання.

У будь-якому разі непослідовна і мінлива риторика Трампа, ймовірно, позначиться на РФ і сприятиме погіршенню ситуації біля її кордонів. Відверті висловлювання Трампа на адресу союзників у НАТО, що в питаннях своєї оборони вони можуть не розраховувати на Сполучені Штати, можуть підштовхнути європейців до підвищення військових витрат і навіть призвести до того, що Євросоюз стане структурою, набагато більш орієнтованою на безпеку. «Його заява про те, що Японія і Південна Корея, є східними сусідами Росії, повинні отримати свою власну ядерну зброю (у чому, варто зауважити, він уже відступився), напевно суперечить концепції Москви в питаннях безпеки країн Азії, яка ґрунтується на обмеженні подальшого поширення ядерної зброї. Риторика Трампа також може спровокувати подібний процес переозброєння і в країнах Тихоокеанського регіону, що змусить Москву працювати на знос і приведе її до вичерпання ресурсів», – ідеться у статті.

«Росія зараз опинилася віч-на-віч із президентом, який не дотримується правил, насолоджується своєю непередбачуваністю, готовий ризикувати, а не діяти обережно, який люто і з насмішкою захищає свій штучно створений імідж діяльної, авторитетної і компетентної людини. Судячи з всього, Путіну доведеться протягом наступних чотирьох років отримати уявлення про те, що відчуває Захід, маючи з ним справу», – резюмує видання.

Раніше видання The Guardian писало, що російська влада може лишитися без «американського ворога», якого роками звинувачували у всіх проблемах росіян. Попри всі слова взаємного захоплення між Володимиром Путіним і Дональдом Трампом, настрої після оголошення результатів у Росії можна швидше назвати спантеличенням, ніж ейфорією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: