Генпрокуратура може порушити справу проти Шепелєва за співпрацю з ФСБ

Генпрокуратура може порушити справу проти Шепелєва за співпрацю з ФСБ
Фото argumentua.com

За словами заступника генпрокурора, за межами Росії на Шепелєва чекає Інтерпол

Генеральна прокуратура відкриє кримінальне провадження проти колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, у разі підтвердження інформації про його причетність до Федеральної Служби Безпеки Російської Федерації. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

За його словами, у слідства є інформація про можливу причетність Шепелєва до ФСБ. Якщо інформація підтвердиться, буде порушено кримінальну справу за ознаками певного злочину.

Єнін також заявив, що з боку ГПУ або Міністерства юстиції не було ніякого недбалого ставлення до справи Шепелєва, як пишуть деякі ЗМІ. «Ми вчасно подали запит про екстрадицію, це сталося одразу після затримання Шепелєва на наш запит в РФ півтора року тому. Місяць тому було отримано офіційну відмову РФ, вони послалися на ст. 19, яка передбачає відмову видачі, яка суперечить національній безпеці, в даному випадку РФ», - зазначив Єнін.

Він пояснив, що справжня причина відмови в екстрадиції Шепелєва - це угоди зі слідством, які уклав екс-нардеп з російськими органами правопорядку. «Звільнення Шепелєва з-під варти РФ не надто розв'яже йому руки, за межами РФ його чекає Інтерпол», - додав Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відмова в екстрадиції Шепелєва пов'язаний з його співпрацею з ФСБ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: