Генпрокуратура нагадала, що вертолітний майданчик у Києві належить державі

Генпрокуратура нагадала, що вертолітний майданчик у Києві належить державі

До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт – у власності держави – прес-секретар Луценка

Вертолітний майданчик на Парковій алеї у Києві, який взяли під контроль представники «Національного корпусу», «Свободи» та «Правого сектора», перебуває у державній власності.

Про це написала речниця генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.  

«До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт – у власності держави! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася у судах!», – зазначила вона.

Вертолітний майданчик збудували за часів президентства Віктора Януковича. Для цього зрубали дерева на схилі, спотворивши краєвид із правого берега Дніпра на лівий.

Сарган зазначає, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва наклав арешт та заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га разом із 5 об’єктами нерухомості на Парковій дорозі, власником яких є ТОВ «Амадеус Ко».

Зазначимо, що націоналісти заявили, що вимагають повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інші.

Окрім цього, активісти закликають «запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені у будівлю, почнуть приносити користь громаді».

«Ми повернемо контроль над будівлею лише державній установі під контролем київської громади», - резюмували націоналісти. 

У прес-службі «Свободи» додають, що вони «не мають на меті перешкоджати діяльності бізнесу, що розташований у даному центрі, але вимагають, щоб доходи від безпосередньої діяльности самого центру припинили надходити родині Януковича».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: