Генпрокуратура направила до Франції запит на екстрадицію організатора «тітушок» Саркісяна

Генпрокуратура направила до Франції запит на екстрадицію організатора «тітушок» Саркісяна
Армен Саркісян був затриманий у Франції

12 квітня у Франції затримали підозрюваного в організації побиття на Майдані Саркісяна

Генеральна прокуратура України звернулася до правоохоронних органів Франції із запитом щодо екстрадиції Армена Саркісяна, якого підозрюють в організації «тітушок» під час Революції гідності. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на речницю генпрокурора Ларису Сарган.

За її словами, звернення відіслали 16 квітня.

Нагадаємо, 12 квітня у Франції затримали підозрюваного в організації побиття на Майдані Саркісяна. Йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ мала надіслати документи для його екстрадиції в Україну. 

Нагадаємо, у справі Крисіна проходить Армен Саркисян – його ЗМІ називають «авторитетом», який входить до оточення Юри Єнакієвського (екс-нардепа, соратника Януковича Юрія Іванющенка). Саркисяна внесено у базу «Миротворець» за «посередництво у торгівлі підакцизними товарами, член ОПГ, кримінальний авторитет».

29 березня Дарницький райсуд Києва заарештував Крисіна на 2 місяці.

Обвинувачуваними у цій справі проходять двоє осіб - Юрій Крисін та Сергій Чемес. Крисіну інкримінують чотири злочини, передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Читайте також: «Шкаф» та його скелети. Справа Крисіна як вирок українському правосуддю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: