Генпрокуратура розслідує, хто «злив» меру Ірпеня інформацію про підготовку обшуків

Генпрокуратура розслідує, хто «злив» меру Ірпеня інформацію про підготовку обшуків
galfinance.info

На захист Карплюка Луценку дзвонив один з народних депутатів

Генеральна прокуратура проводить внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, хто напередодні обшуків попередив мера Ірпеня Володимира Карплюка про підготовку операції в містах Буча та Ірпінь Київської області, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні на прес-конференції.

«Воно [внутрішнє розслідування] почалося відучора», - сказав генпрокурор.

Відповідаючи на запитання, хто міг попередити мера Ірпеня про підготовку обшуків Луценко сказав: «Якби ми знали, ми не призначали б внутрішнє розслідування. Наскільки я знаю, це зробили представники правоохоронних органів».

«Були задіяні і МВС, і СБУ, і прокуратура. Тепер встановлюємо. На його захист мені дзвонив один з народних депутатів... але це свідчить про те, що він уже на цей момент знав», - додав Луценко.

За словами генпрокурора, дзвінок від депутата він отримав увечері напередодні дня обшуків. «Тому як мінімум один з мерів знав про операцію», - зазначив чиновник.

Генпрокурор  також запевнив, що в цій справі немає жодного політичного підґрунтя. «Всі спроби подати це як політичний процес я відкидаю», - сказав керівник відомства.

За словами генпрокурора, у слідства не було намірів затримувати фігурантів справи негайно. Луценко вважає, що нині вже отримано інформацію, необхідну для подальшого слідства і повідомлення про підозру в найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: