Генпрокурорка Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову. Усі деталі

Генпрокурорка Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову. Усі деталі
Соколова нагадала, що в Україні заборонена цензура
Фото з відкритих джерел

Справа стосується інтерв‘ю «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка

Генпрокурка Ірина Венедіктова подала до суду на відому журналістку Яніну Соколову. Справа стосується інтерв‘ю з «позаштатним агентом НАБУ» Євгена Шевченка для програми «Соромно», де Соколова є ведучою. Справу розгляне Печерський суд у квітні, повідомила журналістка на своїй сторінці в мережі Facebook.

За словами Соколової, у програмі йшлося про «найбільший хабар в історії не тільки України, але і Європи готівкою. $6 млн кешем за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського».

«В інтерв‘ю Євген розповідає про роль Венедіктової в цьому процесі. І про бажання Венедіктової цю справу «загасити». Євген говорить прямим текстом, що «я стверджую, що Венедіктова брала хабар за це». Мені дивно, бачити позов пані генпрокурорки й по сумісництву «ока государєвого» проти мене як проти журналіста. Не знаю, чому я фігурую як «відповідач». Інтерв’ю – це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв’ю гість», – пише Соколова.

За словами Соколової, наразі потрібно говорити про чинне законодавство щодо свободи слова й журналістської діяльності. Вона нагадала, що частиною третьою статті 15 Конституції України встановлено, що цензура в Україні заборонена.

У суботу, 27 лютого, учасники акції на підтримку ув'язненого активіста Сергія Стерненка закидали будівлю Офісу генерального прокурора фаєрами і петардами.

Протестувальники вимагали відставки Ірини Венедіктової з посади генпрокурора. Активісти переконані, що саме вона винна у кримінальному переслідуванні Стерненка, якого засудили до семи років та трьох місяців ув'язнення з конфіскацією половини майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: