Генсек ООН обговорив Сирію з «п'ятіркою» постійних членів Радбезу

Генсек ООН обговорив Сирію з «п'ятіркою» постійних членів Радбезу
Антоніу Гутерреш

Генсек ООН висловив жаль у зв'язку з провалом трьох резолюцій про використання на території Сирії хімічної зброї

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш провів зустріч з постійними представниками п'яти країн, які є постійними членами Ради Безпеки.

Метою зустрічі було «заявити про серйозне занепокоєння з приводу ризиків, які в собі несе нинішній глухий кут, і наголосити на необхідності уникнути виходу ситуації з-під контролю».

«Ми не повинні забувати, що в підсумку наші зусилля повинні бути спрямовані на те, щоб покласти край жахливим стражданням сирійського народу», - йдеться в тексті офіційної заяви.

Відзначається, що Гутерреш висловив жаль у зв'язку з провалом трьох резолюцій про використання на території країни хімічної зброї, а також, що Радбез до сих пір не зміг прийти до компромісу з цього питання.

Нагадаємо, Росія привела в готовність війська протиповітряної оборони та розвідки, а також ударні сили ЗС.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газове тварина-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Також повідомлялося, що Франція, США і Велика Британія найближчими днями вирішать, чи варто відповідати військовими ударами на хімічну атаку в Сирії. 

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: