Глава МОЗ розповів про зміну фінансування реформованої другої ланки медицини

Глава МОЗ розповів про зміну фінансування реформованої другої ланки медицини
Очільник МОЗ України: «Змінене правило в зв'язку з коронавірусом - всі лікарні отримають глобальний бюджет, час вносить відповідні зміни»

Міністр запевнив, що держава готова і технічно, і фінансово надавати обіцяні послуги

В Україні з 1 квітня запрацювала друга ланка медичної реформи. Проте корегування в ситуацію внесла пандемія нового коронавірусу Covid-19.

Про це в ефірі 1+1 розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Коли ми кажемо про другу ланку, перш за все кажемо про реформування медицини. У мене є своє уявлення реформування медицини. Це ж не просто зміна фінансування, яке повинно відбутися. В будь-кого - у вас, в мене, в будь-якого громадянина країни - є чіткі критерії, що таке реформована медицина, що таке українська медицина і якою вона повинна бути. Якщо ми кажемо про пацієнта, то пацієнт хоче вчасно отримувати медичні послуги і щоб вони буди якісними. Якщо ми кажемо про лікарів і середній медперсонал, то це обов'язкова гідна заробітна плата, гідні умови праці. Якщо подивитися з боку лікаря, то як тільки в нас жоден лікар не буде вважати, що йому потрібно поїхати за кордон працювати, то це буде той ефект від реформи, який повинен бути», - сказав Степанов.

Міністр запевнив, що держава готова і технічно, і фінансово надавати обіцяні послуги.

«Щодо готовності - дійсно вже підключене, відповідно укладені договори з другою ланкою, почався процес фінансування, яке відбувається через Національну службу здоров'я України. Змінене правило в зв'язку з коронавірусом - всі лікарні отримають глобальний бюджет, час вносить відповідні зміни», - пояснив Степанов.

Міністр наголосив, що «головним критерієм реформи повинна бути не зміна фінансування, а якість лікування і гідні умови праці наших лікарів, медичного персоналу».

Степанов також розповів, що в Україні створено єдину базу щодо залишків та потреб медиків у лікарнях, які борються з новою коронавірусною інфекцією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: