Глави МЗС Ліги арабських держав зібралися на надзвичайну нараду

Глави МЗС Ліги арабських держав зібралися на надзвичайну нараду

Нарада Ліги арабських держав на рівні міністрів закордонних справ, Каїр, 19 листопада

Зустріч проходить в період посилення напруженості між регіональними суперниками Саудівською Аравією та Іраном

Глави міністерств закордонних справ Ліги арабських держав зібралися на надзвичайну нараду для обговорення дій Ірану. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав 19 листопада 2017 роки збираються в Каїрі на надзвичайну нараду для обговорення «порушень», скоєних на їхню думку Іраном в регіоні», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зустріч проходить в період посилення напруженості між регіональними суперниками Саудівською Аравією та Іраном. Ер-Ріяд і Тегеран підтримують різні сторони конфлікту в Ємені і по-різному сприймають несподівану відставку прем'єр-міністра Лівану.

Відзначається, що скликаючи нараду МЗС, Саудівська Аравія вказала на «порушення, вчинені Іраном в арабському регіоні, які підривають безпеку і мир у всьому світі».

Так, прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі, союзник Саудівської Аравії, 4 листопада подав у відставку, заявивши, що побоюється за своє життя. Ер-Ріяд після цього звинуватив Іран у втручанні в справи Лівану.

Напередодні президенти США і Франції Дональд Трамп і Еммануель Макрон провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію в Лівані і Сирії та пообіцяли протистояти Ірану і шиїтському руху «Хезболла».

Як повідомляв «Главком», президент Франції Еммануель Макрон 18 листопада зустрівся в Парижі з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі, який на початку листопада оголосив про свою відставку.

Нагадаємо, у суботу  зниклий прем'єр Лівану прибув до Парижа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: