Головний британський переговірник із питань Brexit закликав укласти особливу угоду із ЄС

Головний британський переговірник із питань Brexit закликав укласти особливу угоду із ЄС
Міністр із питань виходу із ЄС Девід Дейвіс

Девід Дейвіс пояснив в Берліні в чому різниця британського і континентального підходу до ЄС

Девід Дейвіс, який веде переговори щодо виходу Великої Британії із ЄС, виклав бачення Лондона щодо майбутнього формату відносин із Брюсселем. Це він зробив під час відвідин бізнес-форуму в Берліні. Про це питання видання EU Observer.

Очільник британського міністерства виходу із ЄС в промові чітко закликав до введення перехідного періоду, починаючи із березня 2019 року, коли Велика Британія має вийти із ЄС офіційно. Протягом цього періоду формат відносин зберігатиметься незмінним – в тому числі це означає збереження ролі Суду ЄС і всіх органів ЄС в Великій Британії. Торговельні відносини, як заявив Дейвіс, мають регулюватися угодою про створення зони вільної торгівлі, яка має бути безпрецедентною по масштабам і охопленню в історії ЄС. Це в тому числі означатиме доступ до загальноєвропейського ринку для абсолютно всіх британських товарів і послуг без виключення. Окрім того необхідно буде створення незалежного органу для врегулювання всіх суперечок.

Із іншого боку Велика Британія планує зупинити вільний рух мігрантів із ЄС до своєї країни. Хоча із іншого боку вони і далі будуть готові приймати осіб як із країн ЄС так і решти світу, які готові працювати і сприяти розвитку британського суспільства.

Міністр із питань виходу із ЄС пояснив також в промові в Берліні в чому різниця підходу Великої Британії і континентальних країн до ЄС. Так для ФРН за його словами європейський інтеграційний проект був перш за все політичним і безпековим утворенням, який допомагає вирішувати питання миру на континенті. В той час як для Лондона європейська інтеграція є цінною перш за все через економічну складову.   

Однак Дейвіс не зміг чітко відповісти на питання на скільки Велика Британія готова виконати свої фінансові зобов’язання щодо ЄС, що є основним предметом суперечностей на сьогодні. Замість цього він закликав почекати іще декілька тижнів поки він зможе дати відповідь на це питання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: