Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» розповів, як відбувався обшук ФСБ

Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» розповів, як відбувався обшук ФСБ
newsera.ru

Обшуки в редакції тривали близько двох годин

Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов повідомив в своєму Twitter, що спецслужби вилучають у редакції сайту радіостанції «Эхо Москвы» переписку з російським журналістом і публіцистом Андрієм Піонтковський, пише ВВС.

За його словами, головний редактор сайту Віталій Рувинский викликаний на допит. Перший заступник головного редактора «Эха Москвы» Володимир Варфоломєєв потім заявив, що на допит викликані відразу двоє співробітників інтернет-редакції. Ім'я другого з них він не уточнив.

«Сьогодні вранці приблизно о пів на одинадцяту до редакції прийшли кілька співробітників ФСБ, десь семеро людей, в тому числі слідчий з особливо важливих справ, і повідомили, що розслідують кримінальну справу, пов'язану з публікацією блогу пана Піонтковського на початку цього року у нас на сайті», - пише Варфоломєєв.

Обшуки в редакції, за його словами, тривали близько двох годин. Співробітники правоохоронних органів показали юристам радіостанції постанову про виїмку листування.

У спецслужб виникли претензії до Піонтковського, який раніше входив до координаційної ради російської опозиції, після публікації колонки на сайті радіостанції «Эхо Москвы» в січні цього року.

В останніх двох абзацах замітки «Бомба, готова вибухнути», присвяченій ситуації в Чечні, Піонтковський закликає до виводу республіки зі складу Росії. Це, на його думку, могло б запобігти потенційному конфлікту. Згодом ці заклики були видалені.

Колонка публіциста викликала обурення у парламенту Чечні і депутата Ірини Ярової, які направили запити в прокуратуру. Потім чеченський політик і депутат Держдуми Шамсаїл Сараліев опублікував відповідь генпрокуратури, згідно з якою в замітці були знайдені ознаки екстремізму. Аналогічну відповідь опублікували чеченські ЗМІ та політики.

За словами адвоката Марка Фейгіна, що представляє інтереси Піонтковського, ФСБ раніше повідомила йому, що кримінальну справу проти його клієнта не порушувалася. Адвокат не виключив, що кримінальну справу могли все ж порушити пізніше. «Справу могли порушити навіть сьогодні і в рамках оперативно-розшукових заходів прийти з обшуками», - зазначив він.

У лютому Фейгін повідомив, що 76-річний Піонтковський знаходиться «поза межами РФ». Сам публіцист заявляв, що побоюється за своє життя

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: