Горбатюк запевняє, що у нього немає конфлікту з Луценком і його заступником

Горбатюк запевняє, що у нього немає конфлікту з Луценком і його заступником

Раніше Горбатюк заявив, що збирається оскаржити винесення йому догани

Начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк стверджує, що у нього немає конфлікту з генпрокурором Юрієм Луценком та його заступником Юрієм Столярчуком.

Про це він заявив у коментарі «112 Україна».

За словами Горбатюка, винесення йому догани не є наслідком конфлікту з Луценком і Столярчуком.

«Немає у мене конфлікту зі Столярчуком, немає у мене конфлікту з Матіосом, з генпрокурором. У мене є відстоювання принципів закону і недопущення втручання керівництва у законну діяльність слідчого прокурора. Якраз існування цих принципів призвело до надання мені цієї догани... Думаю, що це перший крок, тому що керівництво продовжує відстоювати принципи про те, як вони вирішили, так і має бути, незалежно від того, що каже закон», - заявив він.

Він зазначив, що у справах про розслідування злочинів «майдану» було винесено підозра слідчому, який незаконно притягував до кримінальної відповідальності учасників Революції гідності.

«Відбувається розслідування, практично щотижнево відбувається повідомлення про підозру чи завершення розслідування. Вчора буквально повідомлено про підозру слідчому, якому інкримінується незаконне притягнення до кримінальної відповідальності «майданівців». Також завершено розслідування щодо працівників міліції, які застосовували насильство щодо «автомайданівців» на провулку Щорса, їм надано матеріали для ознайомлення. Також слідчі прокурори звернулися до суду з клопотанням про дозвіл заочного досудового розслідування щодо колишнього президента по подіям 17-20 лютого, і ця робота продовжується, не зупинятиметься», - констатував він.

Раніше повідомлялося, що Горбатюк має намір оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про оголошення йому догани.

Нагадаємо,  кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану начальникові департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку.

Про причини цього рішення не повідомлялося. У Генпрокуратурі наразі цю ситуацію не коментували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: