ГПУ провела 13 обшуків у справі розкрадання 7,5 млн грн Каськівим і Ко

ГПУ провела 13 обшуків у справі розкрадання 7,5 млн грн Каськівим і Ко

Обшуки проведено у колишніх керівників та інших службових осіб Держінвестпроекту України та пов’язаних із ними осіб

Генеральною прокуратурою України у кримінальному проваджені стосовно посадових осіб Держінвестпроекту України за фактом розтрати коштів державного бюджету у сумі майже 7,5 млн грн проведено 13 обшуків у колишніх керівників та інших службових осіб Держінвестпроекту України та пов’язаних із ними осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
У ході обшуків слідчими вилучено комп’ютерну техніку, документи, електронні носії, в яких наявна інформація щодо розтрати грошових коштів службовими особами Держінвестпроекту України та керівниками фіктивних підприємств, на рахунки яких безпідставно перераховувались кошти Державного бюджету, фінансово-господарську документацію, печатки фіктивних підприємств, у томі числі тих, які ліквідовано, а також грошові кошти в сумі понад 500 тис. грн.
У Генпрокуратурі нагадують, що у вказаному кримінальному провадженні 16.03.2016 на підставі зібраних в ході досудового розслідування достатніх доказів повідомлено про підозру колишньому голові Держінвестпроекту Владиславу Каськіву у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, групою осіб та службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки). Тоді ж його оголошено у розшук.
Печерським районним судом м. Києва винесено ухвалу про надання дозволу на затримання підозрюваного Каськіва з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва на майно підозрюваного накладено арешт.
Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: