Грановський пояснив, чому конфліктують ГПУ та НАБУ

Грановський пояснив, чому конфліктують ГПУ та НАБУ

Нардеп від БПП вважає, що з появою Державного бюро розслідувань конфлікт між НАБУ та ГПУ «устаканеться»

Народний депутат від БПП Олександр Грановський в інтерв’ю «Главкому» дав пояснення, чи насправді існує непорозуміння між Генпрокуратурою та Антикорупційним бюро та на чому воно базується.

«Сьогодні і в НАБУ, і в Генпрокуратурі, і в Національній поліції, і в СБУ є своє слідство. Всі ці люди займаються плюс-мінус тим самим. І професійно прийти до висновку – чи це справа НАБУ, чи Генпрокуратури, чи поліції – швидко неможливо, тому що всі справи в Україні історично фактові. Тобто є факт скоєння якогось правопорушення, який потрапляє в реєстр того чи іншого органу досудового розслідування. І тільки з часом стає зрозуміло, що за законом це має розслідувати НАБУ. Слідчий може не так швидко приймати рішення, чи треба передати цю справу в НАБУ, чи, як і раніше, вважати її своєю підслідністю», - розповів нардеп про по-суті конфлікт інтересів правоохоронних установ.

«Наприклад, податкова міліція розслідує якісь речі, які, на їхню думку, є виключно в їхній компетенції, а через якийсь час виявляється, що якийсь чиновник високого калібру причетний до цих справ. Тож у НАБУ може з’явитись інтерес і вони, згідно з законом, можуть витребувати справу у своє провадження, а податкова міліція може бути проти», - додав Грановський.

Також він вважає, що тут присутні і природна конкуренція та змагальний процес. Адже не вважають співробітники ГПУ, поліції чи СБУ, що вони гірше за співробітників НАБУ.

«Тож вони просто по-людськи конкурують один з одним. Безумовно, в силу навіть не завжди професійних обставин, саме НАБУ користується безмежною підтримкою суспільства. Можете уявити – чи подобається це представникам ГПУ? Впевнений, що ні. От звідси і природа конфлікту. Але ці речі якось «устаканяться», - впевнений Грановський.

«Не забувайте, що є закон про Державне бюро розслідувань, в стіни якого буде зведено майже все слідство, окрім НАБУ та частини, яка залишиться у СБУ та міліції. З появою ДБР, цей конфлікт технічно буде вичерпаний», - підкреслив нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: