Хакерська атака: Омелян розповів про ситуацію на об'єктах інфраструктури

Хакерська атака: Омелян розповів про ситуацію на об'єктах інфраструктури

Всі системи були заздалегідь відключені, тому не постраждали від кібернападу

В результаті потужної хакерської атаки, яка у вівторок, 24 жовтня, була зафіксована в Україні, об'єкти інфраструктури не постраждали, всі системи працюють стабільно.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«У першій половині дня ми отримали інформацію від спецслужб України, що планується кібератака, і прийняли рішення на деякий час вимкнути сайти», - розповів Омелян.

За його словами, міністерство активно співпрацює з кіберполіцією і з приватними компаніями для запобігання подібних загроз.

«Створюємо надійний щит з кібербезпеки разом з фахівцями», - запевнив Омелян.

Раніше у вівторок Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомила про початок нової хвилі кібератак на інформаційні ресурси України 24 жовтня.

Зокрема, про кібератаку заявили столичний метрополітен та аеропорт в Одесі.

Крім того, у вівторок деякі ЗМІ повідомляли, що на Мінінфраструктури була здійснена кібератака. У самому ж міністерстві заявили, що вживають заходів з підвищення інформаційної безпеки у зв'язку із зростанням кіберзагрози.

Зі свого боку, у поліції заявили, що наразі до кіберполіції з приводу кібератаки не звернулася жодна державна установа, фіксуються лише поодинокі випадки кіберінцидентів.

Водночас російська компанія Group-IB, що спеціалізується на інформаційній безпеці, заявила про кібератаки на редакції російських ЗМІ: видання «Фонтанка» та інформагентство «Інтерфакс» атакував вірус-шифрувальник під назвою BadRabbit. Від цього ж вірусу, за твердженням Group-IB, постраждали деякі держструктури і компанії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: