Ідею створення тимчасових слідчих комісій ВР не підтримує президент – Сироїд

Ідею створення тимчасових слідчих комісій ВР не підтримує президент – Сироїд
Оксана Сироїд

Віце-спікер нагадала, що люди досі достименно не знають, що сталося в Іловайську і Дебальцевому

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв’ю Главкому  заявила, що закон про тимчасові спеціальні комісії дуже потрібен для нормального функціонування парламенту.

«Це інструмент роботи не лише опозиції, це, в принципі, інструмент парламенту. У суспільстві природно виникає багато проблем і питань, під які в тих самих парламентах демократичних країн створюються окремі комітети, туди можуть входити депутати, які вже є членами різних комітетів. Це дозволяє працювати над певними речами прицільно», - пояснила вона.

Втім, Сироїд зазначила, що президент не підтримує цей закон.

«Це дивно. Бо якщо президент вірить, що все робить добре для своєї держави, якщо він переконаний, що уряд, який він підтримує, також усе робить добре для своєї держави, то чого він має боятися тимчасових слідчих комісій? Слідча комісія – це ж не трійка НКВС, яка має свавільно когось тягнути на розправу», - вважає парламентар.

Як приклад, вона навела дві трагедії – Іловайськ і Дебальцеве. Адже люди досі не знають, що там сталося.

«І це ганьба для парламенту, що він не може створити слідчої комісії, аби просто показати людям, що відбулося. Є багато інших прикладів. Майдан. Ми за два роки не спромоглися створити слідчу комісію з розстрілу людей на Майдані. Це саботується найбільшими фракціями», - підкреслила Сироїд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: