Інтерпол відмовив у розшуку бойовика «Мотороли»

Інтерпол відмовив у розшуку бойовика «Мотороли»

Інтерпол угледів ознаки політичного характеру у справі «Мотороли»

Інтерпол відмовив у розшуку громадянина Росії Арсенія Павлова (прізвисько «Моторола»), який є ватажком незаконного збройного формування «Спарта», що входить до «ДНР». Цю інформацію підтвердили у Службі безпеки України.
Як розповіла агентству «Інтерфакс-Україна» спікер СБ України Олена Гітлянська, Інтерпол мотивував це рішення тим, що начебто угледів ознаки політичного характеру у справі «Мотороли».
Вона наголосила, що в українській спецслужбі не згодні з цим рішенням Інтерполу, оскільки є рішення суду про арешт «Мотороли», а також є свідки у його справі.
Напередодні про відмову Інтерполу повідомляла громадська правозахисна організація «Центр інформації про права людини» (Україна).
Як повідомлялося, 9 квітня 2015 р. начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомив, що спецслужба інкримінує бойовику Павлову вбивство 15 українських громадян. Йдеться про вбивства, в яких він раніше зізнався сам. Окрім цього, його підозрюють у вбивстві полоненого українського військовослужбовця, захисника донецького аеропорту Ігоря Брановицького, чого є щонайменше п'ять свідків.
У 2015 році Україна звернулася в Інтерпол із проханням оголосити в міжнародний розшук громадянина РФ Павлова.
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International також закликала розслідувати вбивства, в яких зізнався бойовик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: