Іракська армія взяла під контроль передмістя Мосула

Іракська армія взяла під контроль передмістя Мосула
Военные материалы

Урядові війська підійшли на відстань 15 км від міста, захопленого ІДІЛ

Після встановлення контролю над східними районами Мосула іракська армія просунулась також і на південь від утримуваного бойовиками ІДІЛ міста. Водночас кількість біженців зі звільнених районів Мосула продовжує зростати, передає DW.

5 листопада іракські військові звільнили місто Хаммам аль-Аліл, що розташовано за 15 км на південь від Мосула. За словами глави іракської поліції Раєда Чакера, місто на даний момент перебуває під повним контролем військових.

«Іракський прапор було піднято над урядовими будівлями міста», - цитує слова Чакера агенція dpa. Як повідомляється, Хаммам аль-Аліл є головним містом на південь від Мосула уздовж річки Тигр, що є однією з ліній наступу іракських сил на місто.

За даними Норвезької ради у справах біженців, кількість біженців зі звільнених районів Мосула, які прибувають до таборів на околицях міста, різко зросло. Повідомляється про контроль над приватною сферою життя людей, відсутність шкіл та телебачення й будь-якого іншого контакту із зовнішнім світом за час панування ІДІЛ.

Напередодні, 4 листопада на південний схід від міста в результаті атаки на колону біженців з Мосула загинуло 26 осіб. За даними поліції, причиною інциденту став вибух бомби, що спрацювала на узбіччі в той момент, коли біля неї проїжджали автівки, яким вдалося втекти з міста Хавідша, що досі перебуває під контролем бойовиків ІДІЛ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: