Іран гальмує евакуацію з Алеппо - сирійські повстанці

Іран гальмує евакуацію з Алеппо - сирійські повстанці
Сирійське Алеппо

Повстанці заявляють, що Іран використовує ситуацію в Алеппо у власних цілях

Сирійські повстанці звинуватили Іран та шиїтські загони бойовиків, підтримувані Тегераном, у затримуванні досягнення угоди щодо відновлення евакуації цивільних осіб зі східного Алеппо.

Про це повідомляє DW.

«За словами представників сирійських повстанців, Іран використовує гуманітарну ситуацію в Алеппо, щоб евакуювати своїх людей з шиїтських сіл Аль-Фуа и Кефрая», - йдеться в повідомленні.

Глава політичного крила сирійського повстанського угруповання «Ахрар аш-Шам» Мунір аль-Саял заявив, що Іран наполягає на тому, щоб перед відновленням евакуації з Алеппо були розблоковані два шиїтські села, які перебувають в облозі сил повстанців. За його словами, Росія не може вплинути на свого союзника, а Іран та підтримувані ним бойовики використовують гуманітарну ситуацію в обложеному Алеппо, щоб евакуювати своїх людей з сіл Аль-Фуа и Кефрая.

Як повідомляє агенція dpa, тисячі людей чекають на виконання нової угоди щодо продовження евакуації в районах, заблокованих сирійськими урядовими військами та повстанцями. За даними Сирійського центру моніторингу за правами людини, з сіл Аль-Фуа и Кефрая, у яких проживає до 20 тисяч мешканців, мають бути евакуйовані щонайменше чотири тисячі осіб.

Нагадаємо, за останніми даними спецпредставника ООН щодо Сирії Стаффана де Містури, у східній частині Алеппо до цих пір перебувають до 40 тисяч цивільних, а також близько п'яти тисяч повстанців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: