Теракт у Дамаску скоїла 9-річна дівчинка-шахідка

Теракт у Дамаску скоїла 9-річна дівчинка-шахідка

Дівчинка з поясом шахідки підірвала поліцейський відділок у Дамаску

Дівчина віком близько девʼяти років стала тим терористом-смертником, який підірвав сьогодні відділок поліції у столиці Сирії Дамаску.

Про це повідомляє Reuters.

«Дівчина близько дев'яти років підірвала себе в поліцейському відділку в районі Мідан  Дамаску», – цитує Reuters повідомлення сирійської державної агенції SANA.

«Державний телеканал Ikhbariya показав нечітке зображення чогось схожого на голову почорнілої дівчини, загорнутої у ковдру, і картину руйнування всередині того, що він назвав відділком поліції», – йдеться у повідомленні.

Свідок вибуху повідомив агентству Reuters, що дівчинка увійшла до поліцейського відділку, попросилася у туалет, після чого підірвала себе.

В той же час Сирійський центр зі спостереження за дотриманням прав людини підтвердив інформацію про вибух і жертви в районі Мідан сирійської столиці.

Нагадаємо, школярам молодших класів в окупованому Криму розповідають про «Ісламську державу». 

Як повідомлялося, Генштаб РФ похвалився завершенням операції із зачистки Алеппо.

Сьогодні, 16 грудня, війська Асада обстріляли автобуси з евакуйованими,евакуацію поранених і цивільних осіб зі східних районів Алеппо в п’ятницю було зупинено, а агентствам з надання допомоги і транспортним засобам наказали залишити територію без пояснення причин.

Евакуацію проводили в умовах дії угоди про перемир’я, досягнутої за посередництва Росії і Туреччини, після того, як сили президента Сирії Башара Асада і їхні союзники витіснили повстанців із більшості районів східного Алеппо. Цей наступ різко критикували ООН і західні уряди.

Повстанці контролювали східну частину Алеппо від 2012 року.

16 грудня Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання у зв’язку з ситуацією в Алеппо. На скликанні засідання наполягла Франція, яка вимагає відправити до Сирії групу міжнародних спостерігачів. Вони повинні простежити за евакуацією цивільних осіб і доставкою гуманітарної допомоги. За словами постійного представника Франції при ООН, Париж узгодив свою ініціативу з Німеччиною, яка не входить до складу Ради безпеки.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Алеппо. Цвинтар імені Путіна» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: