Іран вивчить можливість транзиту нафти через Україну

Іран вивчить можливість транзиту нафти через Україну

Київ також пропонує Тегерану розглянути можливість транзиту іранського газу через українську територію

Іран вивчить пропозицію України про можливість транзиту іранської нафти через українську нафтопровідну систему до Словаччини та Чехії. Про це повідомив міністр нафти Ірану Біжан Зангане за підсумками переговорів з главою Міненерговугілля України Ігорем Насаликом, що відбулися 1 серпня в Тегерані.
Як зазначено в повідомленні міністерства нафти Ірану, Тегеран також готовий почати співпрацю з постачань нафти безпосередньо Україні, хоча українські нафтопереробні потужності невеликі й країна імпортує нафтопродукти. Іранські медіа IRNA і Shana також додають, що Київ пропонує Тегерану розглянути можливість транзиту іранського газу через українську територію.
Крім того, Зангане зазначив, що Україна також приваблива своєю розвиненою енергомашинобудівною галуззю, і наразі сторони працюють над кооперацією у сфері турбін і газових компресорів.
Як повідомлялося, українська делегація на чолі з міністром Насаликом 31 липня - 2 серпня перебуває з робочим візитом в Ірані, де планує також зустрітися з міністром енергетики Ірану Хамідом Чітчіяном. Заплановано також двосторонні й багатосторонні зустрічі членів української бізнес-делегації з представниками іранських підприємств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: