Ірена Кільчицька: Довгий підписував виключно колегіальні рішення

Ірена Кільчицька: Довгий підписував виключно колегіальні рішення
Народний депутат Олесь Довгий

Як стверджує Кільчицька, колишній секретар Київради змушений був підписувати проголосовані міськрадою рішення

Колишня заступниця екс-голови Київської міської адміністрації Ірена Кільчицька, вважає, що народний депутат Олесь Довгий, якого Генпрокуратура звинувачує у лобіюванні виділення земель кооперативам на Жуковому острові, усе робив по закону. За словами Кільчицької, всі рішення Київради були рішеннями колегіального органу, а Довгий лише готував та підписував їх, як секретар міськради.

Про це вона заявила у ефірі телеканалу «112».

За словами Кільчицької, народний обранець, як секретар міськради, повинен був підписувати усі проголосовані депутатами рішення.

«Він ставив питання, підготовлені іншими юридичними службами на узгодження, потім на голосування і змушений був підписувати з юридичної точки зору ці документи. В іншому випадку, він би міг бути притягнутим до кримінальної відповідальності», - зазначила екс-заступниця Черновецького.

На її думку, Довгий усе робив згідно закону.

«Була легітимна Київрада, і він підписував легітимні рішення, які були проголосовані більшістю. Якби була меншість, недостатня кількість голосів і були б якісь підробки, тоді можна було б говорити про порушення. Якщо міркувати логікою звинувачень щодо Довгого, тоді треба переглядати рішення всіх місцевих рад, рішення Верховної Ради за всі 25 років існування України», - додала вона.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Олесь Довгий, будучи секретарем Київської міської ради, «продавлював» питання виділення земель кооперативам на заказнику «Жуків острів». За його словами, слідство було розпочато в минулому році.

Нагадаємо, 21 червня Луценко скерував до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Олеся Довгого. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках. Тоді Довгий був секретарем Київської міської ради.

У серпні 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення щодо скорочення площі заказника «Жуків острів», який існував ще з 1999 року, з 1630 га до 196 га. У результаті цього землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко припускає, що провадження стосовно Олеся Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю Кримінального кодексу, оскільки за теперішньою термін давності спливає за три місяці.

Втім, Довгий сьогодні попросив регламентний комітет зняти з нього недоторканність. Комітет Верховної Ради з питань регламенту вирішив направити голові парламенту подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення народного депутата Олеся Довгого до кримінальної відповідальності та зняття з нього депутатської недоторканості, проте визнав документ необгрунтованим.

Також Довгий стверджує, що буде захищатися в суді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: