Історичний будинок у Одесі ледь не злетів у повітря: мешканці будівлі підозрюють підпал

Історичний будинок у Одесі ледь не злетів у повітря: мешканці будівлі підозрюють підпал
фото: Думская, Семен Абрамович

Загорілася зовнішня газова труба будинку

Зовнішня газова труба загорілася приблизно годину назад в будинку №1 по Єврейській вулиці Одеси, відомому як «будинок Жаботинського» - в ньому жив ідеолог сіонізму, повідмляє «Думская».

Пожежники прибули оперативно і загасили газовий факел. Служба «104» відключила квартал від газопостачання.

Мешканці будинку підозрюють підпал, пов'язаний з їх протестом проти підготовлюваної забудови території колишньої фабрики з розфасування чаю, яка, на думку одеситів, негативно позначиться на всьому кварталі.

Нагадаємо, днями мешканці будинку №1 та їх сусіди звернулися в обласну прокуратуру з вимогою перевірити законність продажу будівель фабрики і наявність дозвільних документів на будівництво висоток.

Крім того, вони відправили лист президентові України Петру Порошенко і його ізраїльському колезі Реувену Рівліну з проханням не допустити руйнування будинку Жаботинського.

«Наш будинок востаннє ремонтувався 50 років тому. Весь цей час ми чесно платили місту, в тому числі і на поточний ремонт, але не робилося нічого. Тепер місто дозволив будувати поруч з нами сім висоток. Наш будинок ... просто розсиплеться», - розповів« Думській» мешканець будинку Василь Козубенко.

За даними видання, фірма «Діа-Лекс» має намір побудувати в кварталі між вулицями Єврейська і Троїцька сім нових будівель - шести, семи і дев'яти поверхів. Забудовники знесуть чайну фабрику і будинок за адресою Єврейська 3.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: