Італія заблокувала підсумковий документ саміту ЄС

Італія заблокувала підсумковий документ саміту ЄС
Прапори Італії та Євросоюзу

Лідери ЄС повинні були підписати кілька частин підсумкового документа

Італія заблокувала підсумкову угоду по саміту Євросоюзу до тих пір, поки не буде вирішено питання щодо міграції.

Про це повідомляє Reuters.

Лідери ЄС повинні були підписати кілька частин підсумкового документа, зокрема частини з торгівлі, відносин ЄС і США, питання безпеки. Також голови Європейської ради і Єврокомісії Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер повинні були провести прес-конференцію, однак журналістам у прес-залі оголосили, що вона переноситься.

 Як потім пояснило джерело ЗМІ, Туск і Юнкер скасували зустріч з журналістами через те, що положення саміту не підписані.

«Один член Євросоюзу відмовився затверджувати всі підсумкові заяви саміту в повному обсязі, тому ніякі підсумкові документи поки не прийнято», - повідомив представник Туска.

Як відомо, зустріч глав держав ЄС проходить в Брюсселі 28-29 червня. 

Нагадаємо, очільниця уряду ФРН Ангела Меркель заявила в вівторок про те, що країни ЄС не зможуть прийняти спільного і єдиного рішення щодо вирішення проблеми із мігрантами наприкінці цього тижня в рамках саміту глав держав і урядів.

Зі свого боку новий очільник уряду Іспанії Педро Санчес у рамках переговорів із Ангелою Меркель заявив про те, що єдиним рішенням на міграційну проблема має бути спільне рішення, яке стосуватиметься всіх країн ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: