Івано-Франківська облрада обурена відсутністю реформ і вимагає договірних відносин із центром

Івано-Франківська облрада обурена відсутністю реформ і вимагає договірних відносин із центром

Ініціативу підтримали 75 депутатів з 84, повідомляється на офіційному сайті облради.

На сесії Івано-Франківської обласної ради депутати проголосували за звернення на адресу Президента України, прем'єр-міністра і спікера Ради із закликом підтримати укладання «особливих договорів про поділ повноважень» між Кабміном і регіональними ОДА.

Рішення було винесено на сесію фракцією «Батьківщина». Ініціативу підтримали 75 депутатів з 84, повідомляється на офіційному сайті облради. Більшу частину голосів за рішення дали фракції «БПП» (22 депутати) і «Батьківщина» (16 депутатів). Рішення вже підписано головою облради Олександром Сичем і сьогодні буде офіційно направлено в АП, Кабмін і ВР.

Нагадаємо, Президент Порошенко заявив, що пропозиції облрад про договірні відносини суперечать нормам Конституції й пригрозив розпуском цих облрад.

«Жодних договорів обласних рад із президентом не буде», - додав він.

Депутати Івано-Франківської облради у своєму зверненні звинувачують центральну владу в непослідовності.

«Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, повноважні представники територіальних громад Прикарпаття, обурені непослідовністю і низькими темпами реформування місцевого самоврядування», - наголошується в зверненні.

Депутати вважають, що «фактично не розпочато реформу бюджетної системи, не стартували зміни в земельній, освітній та медичній галузях. Відсутня система взаємовідносин між центральними органами влади і органами місцевого самоврядування».

У резолютивній частині звернення зазначається: «Просимо розглянути питання переходу до договірних відносин між Урядом та місцевими органами виконавчої влади. Чіткий поділ повноважень між центральними і місцевими органами влади необхідний для вирішення численних екологічних, економічних і соціальних проблем областей». Текст прийнятого рішення буде опубліковано в газеті «Галичина».

Депутат Верховної Ради Євген Мураєв підтримує необхідність укладення договорів регіонів із центром і введення виборності губернаторів.

«Ми говоримо про розподіл повноважень між центром і регіонами. На сьогодні влада, якій повністю не довіряє більше 80% населення України, не має права вирішувати за всю країну. Необхідно сьогодні зміщувати акценти в бік регіонів», - заявив Мураєв, коментуючи ініціативу місцевих порад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: