Із 1200 засуджених, що за законом Савченко повернулись до столиці, 104 вже повторно скоїли злочини

Із 1200 засуджених, що за законом Савченко повернулись до столиці, 104 вже повторно скоїли злочини

Рецидивісти

Прокурор Києва Роман Говда вважає «закон Савченко» недосконалим

За підрахунками столичного главку Нацполіції, за так званим «законом Савченко» з місць позбавлення волі вийшло близько 1200 засуджених. З них 104 особи, які прибули до Києва після звільнення, повторно скоїли злочини. Загалом ними скоєно 148 кримінальних правопорушень, зокрема три вбивства, 22 грабежі, 91 крадіжку та розбійний напад.

Коментуючи ці цифри, прокурор Києва Роман Говда зазначив, «закон Савченко» є недосконалим та потребує змін. «Загалом він є відлунням правових позицій ЄСПЛ щодо потреби у забезпеченні державою компенсаторних механізмів за утримання осіб у місцях позбавлення волі у неналежних умовах. Але повертаючись до зазначених позицій, такі компенсаторні заходи не можуть бути автоматичними та основними. Рівень місць утримання є різним, права не всіх осіб, які перебувають під вартою, однаковою мірою порушуються, умови їхнього утримання не однаково неналежні, не в усіх випадках вони порушуються в принципі. В результаті стикаємося з ситуацією, коли такі особи всіма силами намагаються затягнути процес, оскаржити рішення в усіх інстанціях, щоб якнайдовше залишитися в СІЗО», - сказав Говда.

«З іншого боку, одночасний вихід великої кількості осіб, засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини, призводить до збільшення рівня рецидивної злочинності», – додав він.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: