«Не визнаючи вибори Путіна тільки в Криму, Захід займає лицемірну позицію» - Пономарьов

«Не визнаючи вибори Путіна тільки в Криму, Захід займає лицемірну позицію» - Пономарьов

Ілля Пономарьов

Франція, Норвегія, Німеччина, Польща та Словаччина вже заявили що не визнають вибори у Криму

Західні країни не визнаються результати виборів президента в окупованому Криму. Але визнають їх в цілому. Це лицемірна позиція. Таку думку висловив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов під час прес-конференції в прес-центрі Главкому.

За його словами, західні країни реалізують сценарій за формулою «ми не визнаємо вибори в Криму, але визнаємо результати вибори в цілому». Це лицемірна позиція з точки зору міжнародного права.

«Адже якщо вибори відбувалися на території, яка є окупованою, то вибори не повинні визнаватися в цілому. Тому що ці голоси з Криму є в загальному заліку результатів Путіна. Ніхто із зовнішніх спостерігачів не повинен вираховувати, яка доля з цих всіх голосів є кримськими чи не кримськими, хто брав участь, а хто не брав. Оскільки ці результати не виділялися окремо, то відповідно ці вибори не повинні визнаватися взагалі. Але для того, щоб так відбулося, то повинна бути активна позиція української дипломатії. Але, на жаль, вона не є активною. І нічого не робить, щоб до позиції невизнання виборів іншими її партнерами не робить», - вважає Пономарьов.

Опозиціонер переконаний, що нових санкцій через організацію виборів в анексованому Криму не буде.

«З цими виборами не буде якихось спеціальних санкцій. Санкції, які пов’язані з анексією Криму, проти певних людей уже накладено. Міжнародна спільнота не визнавала попередні результати виборів під час обрання народних депутатів в Держдуму на території Криму. І також не визнавало всіх людей, які брали участь в цих виборах. Тому з точки зору санкцій нічого нового не буде. Зараз буде розвиватися лінія щодо втручання Росії у вибори США, щодо отруєння Скрипаля, вбивством Глушкова», - підсумував Пономарьов.

Нагадаємо, 18 березня 2018 в Росії відбулися вибори президента. Згідно з даними ЦВК, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%, Павло Грудінін - 11,82%, Володимир Жириновський - 5,68%. Ксенія Собчак отримує 1,66%, Григорій Явлінський - 1,04%, Борис Титов - 0,75%, Максим Сурайкін - 0,68%, Сергій Бабурін - 0,65%.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

12 березня Європейський Союз відзначив, що не визнає нелегальної анексії Росією АР Крим, а також проведення напередодні так званих виборів «губернатора» Севастополя.

19 березня стало відомо, що Франція та Норвегія не визнають вибори президента Росії в анексованому Криму.

Пізніше новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав вибори президента Росії в окупованому Криму неприйнятними

Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори у Росії були сфальсифіковані та закликав ввести нові санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: