Кабмін продовжив дію дзеркального ембарго щодо Росії до кінця наступного року

Кабмін продовжив дію дзеркального ембарго щодо Росії до кінця наступного року

Ембарго діє з початку поточного року

Кабмін продовжив дію дзеркального торгового ембарго відносно Росії до кінця 2017 року. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час засідання уряду.

Нагадаємо, що 21 грудня 2015 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про включення України до списку країн, щодо яких діє продуктове ембарго. Він зазначив, що продуктове ембарго стосовно українських товарів почне діяти з 1 січня 2016 року.

У відповідь український уряд запровадив відповідні заходи. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запропонувало встановити з 2 січня 2016 року для товарів з РФ ставки ввізного мита відповідно до режиму найбільшого сприяння і заборонити з 10 січня 2016 р. ввіз низки товарів із Російської Федерації. У списку запропонованих до заборони – м'ясо, кава, шоколад, хлібобулочні і кондитерські вироби, картопля, пиво, сигарети з фільтром, локомотиви.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго відносно держав, які ввели санкції проти Росії. Мінекономрозвитку пропонувало вчинити аналогічно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: