Канада надасть 8,1 млн доларів на розбудову поліції, - Аваков

Канада надасть 8,1 млн доларів на розбудову поліції, - Аваков

6,6 мільйонів доларів будуть спрямовані на підвищення кваліфікації українських правоохоронців фахівцями та тренерами канадської поліції

Підтримка буде надана Урядом Канади через проект міжнародної технічної допомоги, який наразі знаходиться на стадії реєстрації. Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з міністром міжнародної торгівлі Христею Фріланд, яка відбулася у рамках офіційного візиту української делегації до Канади.

Аваков повідомив, що 6,6 мільйонів доларів будуть спрямовані на підвищення кваліфікації українських правоохоронців фахівцями та тренерами канадської поліції. Натомість 1,5 мільйони доларів передбаченні для сучасного технічного оснащення поліцейських підрозділів та управлінь. Підтримка буде надана через Канадську комерційну корпорацію - офіційну агенцію уряду Канади -діяльність якої координується міністерством міжнародної торгівлі Канади.

Міністр також подякував канадській стороні за допомогу в підготовці українських патрульних поліцейських та фінансуванні реформи правоохоронної системи.

Міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд підкреслила, що Канада залишається партнером України у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

«Сьогоднішні переговори допоможуть зміцнити відносини між країнами. Уряд Канади і надалі залишатиметься надійним союзником України та продовжуватиме надавати підтримку реформи системи МВС», – додала міністр.

Протягом зустрічі сторони також обговорили співробітництво між Україною та Канадою впродовж останніх років, а також питання продовження в подальшому взаємодії.

Як відомо, у той час, коли в селі Княжичі сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло п'ятеро правоохоронців, і триває розслідування, міністр перебуває у закордонному відрядженні. Понад те, впродовж доби він ані слова не написав у соцмережах чи будь-яким іншим чином не висловився щодо трагедії. 

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Як повідомлялося раніше, під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртева вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: