Картопля врятує Білорусь. Лукашенко дав цінну вказівку аграріям під час епідемії

Картопля врятує Білорусь. Лукашенко дав цінну вказівку аграріям під час епідемії
Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав Вітебську область 

Лукашенко радить аграріям масово саджати картоплю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав з робочим візитом Вітебську область, де звернув увагу на посіви картоплі і знайшов в цьому порятунок для економіки країни. Про це пише «Белта».

Лукашенко висловив упевненість, що в цьому році картопля «буде в ціні» та особливо затребувана на ринках суміжних держав, в першу чергу в Україні та РФ.

«Тому я попросив, щоб зібрали все, що у нас залишилося, і посіяли картоплю. Треба посіяти побільше. Це буде порятунок. Подивіться, якщо в господарствах є насіння, нехай 50-70 гектарів, може навіть 20 гектарів. Якщо за технологією будете це обслуговувати, отримаєте хоч невелику, але живу копійку. До вас приїдуть на поле і заберуть», - сказав Лукашенко.

За його словами, білоруські сільгоспвиробники повинні шукати найкращі цінові умови на світовому ринку: «Головне - продати за гарною ціною, а не просто випхати товар за кордон».

Як відомо, Білорусь не стала вводити жорсткі карантинні заходи через пандемію, на відміну від більшості держав Європи. Лукашенко пояснював це рішення економічними причинами. На його думку, «білорусам треба працювати і рятуватися від кризи, як тільки можна».

Нагадаємо, Лукашенко так і не здавав тест на коронавірус.

Як повідомлялося раніше, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Білорусі заявив, що в країні один з найвищих темпів зростання випадків зараження коронавірусом в Європі. За кількістю інфікованих на 1 мільйон населення Білорусь випереджає сусідні країни.

До слова, уряд заборонив українцям з 1 вересня виїжджати до Білорусі за паспортом громадянина України. Разом з тим, у МЗС роз’яснили, хто зможе їздити до Білорусі за внутрішніми паспортами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: