Касько розповів, чим має займатись Державне бюро розслідувань

Касько розповів, чим має займатись Державне бюро розслідувань

На думку колишнього заступника керівника ГПУ Держбюро розслідувань має займатися серйозними порушеннями прав людини з боку правоохоронців

Колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько в інтерв’ю «Главкому» розповів про власне бачення того, як має працювати Державне бюро розслідування. На його думку, воно має займатися дуже вузькою сферою.
«Це мають бути катування, інші форми жорстокого поводження, і будь-які інші серйозні порушення прав людини з боку правоохоронців. Намагання надати ДБР інші функції – боротьби з організованою злочинністю, розслідування військових злочинів – буде суперечити цим цілям. Тому що орган, який бореться із жорстоким поводженням в правоохоронних органах, не може боротися одночасно з організованою злочинністю чи розслідувати військові злочини», - пояснив колишній заступник Генпрокурора.
В усіх цивілізованих країнах боротьбою з організованою злочинністю, як правило, займається поліція, додав він. Але у нас раптом вирішили відійти від цієї концепції.
«Якщо ДБР буде займатися дрібною корупцією, то для чого тоді створювалося Антикорупційне бюро? Чому ДБР має займатися дрібною корупцією, а НАБУ – великою? Єдине, для чого потрібно бюро – це задля остаточної передачі від прокуратури до інших органів функції розслідування, що за законом має статися після його створення. Це остання цеглиночка в тому, щоб прокуратура нарешті віддала свої слідчі функції іншим органам», - підкреслив Касько.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: